Щодо обрання мешканцями будинку особи - відповідальної за будинковий прилад обліку питної води

ОГОЛОШЕННЯ 
Щодо обрання мешканцями будинку особи - відповідальної за будинковий прилад обліку холодної питної води
Для того, щоб процес обслуговування та експлуатації загальнобудинкового лічильника води був прозорим та зрозумілим для всіх споживачів, потрібно, щоб у громади будинку був свій представник, відповідальний за будинковий лічильник. Тому ми підтримуємо та заохочуємо ініціативи громад будинків відповідно до Закону України №417-VII від 14.05.2015р. «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» та Закону України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання” від 22.06.2017р. № 2119-VIII - обирати особу, відповідальну за загальнобудинковий вузол обліку спожитої холодної питної води, зняття його показань та розподілу обсягу води між мешканцями будинку.
Для цього мешканцям будинку потрібно провести загальні збори у відповідності зі статтею 10 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», на яких визначити хто саме буде відповідати за будинковий прилад обліку води, та більшістю голосів підтримати цю кандидатуру (підтвердженням є «Протокол загальних зборів мешканців будинку»). З цим протоколом загальних зборів, обрана уповноважена особа звертається до КП «Чорноморськводоканал».
Зі свого боку КП «Чорноморськводоканал», як надавач послуг, в рамках співпраці зі споживачами проведе відповідний інструктаж уповноваженої особи та ознайомить її з принципами роботи будинкового лічильника  питної води. 
Законом України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання” від 22.06.2017р. № 2119-VIII передбачено, що споживачі багатоповерхових будинків повинні сплачувати за весь обсяг спожитої холодної води (100%), який надійшов до будинку, згідно показників загальнобудинкового приладу обліку (вузла комерційного обліку). Одним з основних принципів Методики розподілу є принцип визначення та розподілу небалансу — тобто різниці між обсягом  холодної води, виміряним загальнобудинковим приладом обліку (комерційний вузол обліку), та сумарним обсягом спожитої холодної води за показаннями квартирних (індивідуальних) приладів обліку.
Тож, будь ласка, проводьте загальні збори мешканців Вашого будинку та визначайтесь з уповноваженою особою, яка буде здійснювати контроль за загальнобудинковим приладом обліку холодної питної води та достовірним зняттям його показань. Ми завжди готові до плідної співпраці з представниками громад будинків.
  Телефон для довідок: 6-02-48, 5-03-15
                                                    
  Адміністрація КП “Чорноморськводоканал”