Каналізаційна система не розрахована на утилізацію сміття і викидати в неї відходи категорично заборонено!

26.05.2020р.
У зв'язку з вдосконаленням якості попередньої механічної очистки стічних вод на центральній каналізаційній насосній  станції (КНС), яка знаходиться на вул.Парковій, були встановлені грабельні решітки РКЕ для видалення зі стоків великих відбросів(відходів), для попередження виходу з ладу насосного обладнання та затоплення каналізаційно-насосної станції. Грабельні решітки РКЕ виготовлені з високоякісної нержавіючої сталі для запобігання  корозії та довгострокової експлуатації.
Але нажаль, мешканці міста часто використовують унітаз в якості смітника. Харчові, побутові, будівельні відходи, які потрапляють в каналізацію, можуть зупинити роботу як внутрішньобудинкових систем, так і роботу мереж водовідведення.
Протягом минулого місяця працівники КП “Чорноморськводоканал” виконали роботи по прочистці 55 засмічень (на абонентських каналізаційних мережах, у колодязях), також виконали 146 планово-попереджувальних ремонтів.

Фото — 1.Грабельне відділення на центральній каналізаційній насосній  станції (КНС), відкриття засувки для прийняття стоків.