Оголошення споживачам послуг з централізованого водопостачання та водовідведення щодо рекомендації - встановити квартирні лічильники обліку води.

ШАНОВНИЙ СПОЖИВАЧ!     
          
КП «Чорноморськводоканал» доводить до Вашого відома, що з  02 серпня 2017р набрав чинності Закон України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання” № 2119-VIII від 22.06.2017р. Відповідно до Закону в усіх житлових будинках встановлені вузли комерційного загальнобудинкового обліку.

Загальний обсяг води спожитої у будинку, визначений  за допомогою  вузлів комерційного обліку, буде розподілятися між мешканцями будинку згідно “Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг”.

В будинках, які 100 % оснащені  розподільчими лічильниками,  обсяг різниці між загальним обсягом спожитої води у будівлі, визначеним за показанням вузла  комерційного обліку  та між сумарним обсягом спожитої холодної води за показаннями вузлів розподільчого обліку здійснюється  пропорційно до обсягу споживання. 

В будинках не 100% оснащених вузлами розподільчого обліку:
-  для споживачів,  які мають  лічильники розподільчого обліку, обсяг спожитої води буде визначатися згідно показань розподільчих лічильників, встановлених у  квартирі.
- для  споживачів, які не мають вузлів розподільчого обліку, обсяг води буде визначатися в такому порядку: від загального обсягу спожитої у будинку води буде відніматися обсяг води витрачений на загальнобудинкові потреби і обсяг води по розподільчим лічильникам встановленим у квартирах, різниця  обсягу води яка залишилась буде  розподілятися пропорційно до кількості осіб, які мешкають в квартирі. 

Згідно проведеного аналізу, середній відсоток встановлених в квартирах  лічильників  в багатоповерховому будинку складає 94% ; втрати питної води по будинку складають 20%, які будуть розподілятися між мешканцями будинку в яких немає розподільчих лічильників.
На підставі вищевикладеного, для якісного обліку послуг та економії сімейного  бюджету, рекомендуємо встановити  розподільчі  прилади обліку води.

У разі обгрунтованих фінансових труднощів, Вам необхідно звернутися до Управління соціальної політики за адресою: м. Чорноморськ, вул. Хантадзе 8-А, телефон для довідок (04868) 2-56-31,  з питання встановлення  квартирних лічильників за рахунок бюджету міста Чорноморськ згідно рішення Чорноморської міської ради №451-VII від 26.06.2019 року.

Будемо раді надати Вам консультацію з питання оснащення квартири лічильниками води.
Телефон для довідок:  (04868) 5-03-15; 050-490-49-90.
                                                                   Адміністрація   КП “Чорноморськводоканал”