Привітання з всесвітнім днем охорони праці.

Всесвітній день охорони праці у 2024 році
Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році. В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається згідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.
Цьогоріч Україна вкотре долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці та мала наміри провести заходи до Всесвітнього дня охорони праці за тематикою: «Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці» зміна погодних умов значно впливає на сферу праці, особливо на безпеку та здоров’я працівників. Приклади професійних ризиків, які посилюються зі зміною клімату, включають тепловий стрес, ультрафіолетове випромінювання, забруднення повітря, великі промислові аварії, екстремальні погодні явища, і підвищений вплив хімічних речовин.
Незважаючи на військовий стан КП «Чорноморськводоканал» продовжує працювати у штатному режимі дотримуючись усіх законодавчих актів з охорони праці. Цей день набуває особливого значення. У той час, як країна втрачає найкращих, неприпустимо допускати нещасних випадків на виробництві. Важливо підвищити увагу працівників і керівників підприємства до питань безпеки й гігієни праці, постійно вдосконалювати систему управління охороною праці та впроваджувати найефективніші практики, щоб забезпечити безпеку на виробництві. На підприємстві була створена служба охорони праці основним завданнями служби є: організація проведення профілактичних заходів, спрямованих на запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози життю або здоров'я працівників підприємства. Контроль за дотриманням працівниками вимог законів та інших нормативно-правових актів з охорони праці, колективного договору, актів з охорони праці, що діють на підприємстві. Інформування та надання роз'яснень працівникам підприємства з питань охорони праці. Але навіть це не може повністю запобігти так званому «людському фактору». 
Статистика чітко показує, що найбільш часті випадки травматизму на виробництві відбуваються саме, коли знижується увага працівника. Це як правило відбувається наприкінці робочого дня, в кінці робочого тижня, рідше перед обідньою перервою, в т.ч. внаслідок впливу кліматичних змін на організм людини. Сподіваємось, що всі працівники будуть з увагою відноситись до вимог з охорони праці, дбати про особисту безпеку і здоров'я, а також про безпеку і здоров'я оточуючих людей у процесі виконання будь-яких робіт. 
Бажаємо всім працівникам безпечної праці!