Спеціальне об`єктове тренування.

Однією з важливих ланок в системі заходів із запобігання і реагування на надзвичайні ситуації є навчання працівників суб’єктів господарювання діям у надзвичайних ситуаціях. Таке навчання має дві складові – теоретичну і практичну. Найбільш складним для суб’єктів господарювання є підготовка та проведення спеціальних об’єктових тренувань формувань цивільного захисту. Саме тому, Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Одеської області здійснюються заходи щодо здійснення методичного супроводу, відповідно до План-графіку проведення практичної підготовки осіб керівного складу і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів цивільного захисту на підприємстві у поточному році.

24 травня 2024 року на дільниці «Комплексу очисних споруд» було проведено спеціальне об’єктове тренування формувань цивільного захисту, ланки пожежогасіння. Для методичного супроводу підготовки і проведення спеціального об’єктового тренування долучилися : майстер виробничого навчання навчально консультаційного пункту у м. Чорноморськ НМЦ та БЖД у Одеській області Олена Крижановська та Тетяна Федькалова начальник навчально консультаційного пункту у м. Чорноморськ НМЦ та БЖД у Одеській області надали методичну допомогу у відпрацюванні документації щодо планування і проведення СОТ, з відповідальними особами з питань ЦЗ та керівником СОТ. Під час проведення практичного заходу контролювали порядок отримання і хід виконання розпоряджень, оперативність оцінки обстановки і прийняття рішень, своєчасність і правильність постановки завдань підлеглим під час проведення заходу.

Основна мета проведення спеціального об’єктового тренування на дільниці «Комплексу очисних споруд» досягнута та навчальні завдання виконані.