18.08.2020 року проведені роботи по очищенню резервуара чистої питної води на центральній насосній станції (ЦНС). Та відповідь - чому вода з крана каламутна?

19.08.2020 року,  До відома споживачів послуг з централізованого водопостачання та водовідведення 🏢КП “Чорноморськводоканал”, сьогодні були проведені роботи по  очищенню 🚰резервуара чистої питної води на центральній насосній станції (ЦНС). 
У зв'язку з 👨‍🔧виконанням робіт було зроблено підключення до системи водопостачання - верхню частину водопостачання міста під'єднали до нижньої частини міста. По закінчені робіт на центральній насосоній станції мешканці багатоповерхових будинків та приватного сектору, на жаль, могли спостерігати, що з кранів йде непрозора вода.
Неприваблива на вигляд 💧вода містить у собі нерозчинний осад, але доведено, що його кількість відповідає вимогам п.4.13 ДСанПіН 2.2.4-171-10 "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною".
Для прикладу: в металевих трубах водопроводу, як і в наших домашніх чайниках, такий осад накопичується в нерозчинному вигляді, а варто лише збовтати, чи то виконати відповідні роботи, такі як очищення резервуара питної води, суспензія створює такий ефект — каламутної води. Якраз сьогодні воду “збовтали”. Але мешканцям немає чого хвилюватися — вода протікає і стає чистою. 
Очищення 💧питної води, яка надходить мешканцям нашого міста та прилеглих сіл:
✅по-перше, вода проходить очищення, ✅потім знезараження на водозабірній очисній станції ВОС “Дністер” (водозабір в районі м.Біляївка), газоподібним хлором. Знезараження проводиться перед постачання споживачеві (водоканалам, оптовим покупцям); 
✅по-друге, наш водоканал знезаражує воду, перед поданням її до резервуарів чистої води, безпосередньо в направляючих водогонах — діоксидом хлору.

КП “Чорноморськводоканал”