З 01.10.2020р. вводиться плата (внески) за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку.

                           До уваги споживачів послуг КП “Чорноморськводоканал”

 На підставі  Закону України “Про житлово-комунальні послуги” від 09.11.2017 №2189-VIII (із змінами) та Закону України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання” від 22.06.2017р. №2119-VIII (із змінами), наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та  житлово-комнального господарства України від 05.06.2018р. №129 “Про затвердження  Методики визначення розміру внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку та їх розподілу між споживачами комунальних послуг, власниками(співвласниками) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та/або гарячого водопостачання”, з  01.10.2020 року  вводиться в дію рішення виконавчого комітету Чорноморської міської ради №182 від 24.09.2020 року, яким КП “Чорноморськводоканал” Чорноморської міської ради Одеської області встановлено розмір внесків за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку комунальних послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для власників/наймачів житлових та нежитлових приміщень, розташованих в багатоповерхових житлових будівлях.

 При цьому внесками за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку є  регулярні платежі, визначені окремо для кожної будівлі, що враховують витрати, пов'язані із обслуговуванням та заміною вузлів комерційного обліку за кожною комунальною послугою окремо та  розраховуються окремо за видами діяльності — обслуговування вузлів комерційного обліку, заміна вузлів комерційного обліку.

 Обслуговування вузлів комерційного обліку — огляд, опломбування/розпломбування, періодична повірка ( в тому числі демонтаж, транспортування та монтаж), ремонт засобів вимірювальної техніки, які є складовою частиною вузла обліку, забезпечення дистанційного передання результатів вимірювання (за наявності), ремонт та заміну допоміжних засобів вузла обліку, а за згодою власника (співвласників) будівлі також охорона або страхування вузла обліку. 

Заміна вузлів комерційного обліку — витрати, пов'язані із заміною відповідного вузла(ів) комерційного обліку (їх складових частин), зокрема витрат пов'язанних із формуванням і підтриманням у наявності обмінного фонду вузлів комерційного обліку. Звертаємо  увагу на те, що до складу виробничої собівартості витрат на заміну вузлів комерційного обліку було враховано виключно  витрати по формуванню і підтриманню у наявності обмінного фонду вузлів комерційного обліку (15%  від усіх вузлів комерційного обліку, що перебувають на абонентському обліку). 

 Розрахунковим періодом для оплати внесків є квартал.

 Таким чином,  починаючи з 4 кварталу 2020 року, а саме, в рахунку за оплату послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення за грудень 2020 року  (виключно для  власників/наймачів житлових та нежитлових приміщень, розташованих в багатоповерхових житлових будівлях (за індивідуальним договором або за договором з індивідуальним споживачем), в рядку “Плата за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку питної води”  з'явиться сума до сплати.

 При цьому для всіх багатоповерхових будівель  плата за встановлення вузлів комерційного обліку дорівнює 0 грн., а   за обслуговувавання  та заміну вузлів комерційного обліку є різною для кожної будівлі,  оскільки залежить від кількості вузлів комерційного обліку, які підлягають обслуговуванню та розподіляються відповідно до кількості приміщень, які є самостійними об'єктами нерухомого майна (житлових  та не житлових приміщень). Тобто, чим більше приміщень в будівлі, тим меншою є  розмів внесків за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку.

Всього внески були розраховані по 280 будівлях (в т.ч. ОСББ та кооперативні будинки).

 Звертаємо увагу на наступне, що розмір внесків за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку комунальних послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для власників/наймачів житлових та нежитлових приміщень, розташованих в багатоповерхових житлових будівлях встановлено ( за кожною адресою) згідно з додатком №1 до рішення виконавчого комітету Чорноморської міської ради № 182 від 24.09.2020 року, а структуру розміру внесків зазначено в додатках №2 та №3 до цього рішення.

Зазначені додатки до рішення №182 від 24.09.2020 року оприлюднено на офіційному веб-сайті КП“Чорноморськводоканал”: https://cvk.od.ua/ в меню “Сторінка споживача”, “Тарифи” - за посиланням  https://cvk.od.ua/page/3, а також на офіційному веб-сайті Чорноморської міської ради Одеської області. 

 Для багатоповерхових будівель по яких з КП “Чорноморськводоканал” укладено колективний договір внески за обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку були розраховані як на 1 приміщення. Розподіл між приміщеннями у будівлі  виконує безпосередньо ОСББ.

Адміністрація КП “Чорноморськводоканал”