Споживачам послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення щодо здійснення розподілу послуг та нарахування внесків

ДО ВІДОМА!  
СПОЖИВАЧАМ ПОСЛУГ З ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВОДОПОСТАЧАННЯ ТА ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВОДОВІДВЕДЕННЯ 
ЩОДО ЗДІЙСНЕННЯ  РОЗПОДІЛУ ПОСЛУГ МІЖ СПОЖИВАЧАМИ (ЩОМІСЯЦЯ)
ТА НАРАХУВАННЯ ВНЕСКІВ ЗА ОБСЛУГОВУВАННЯ  ТА ЗАМІНУ ЗАГАЛЬНОБУДИНКОВИХ ЛІЧИЛЬНИКІВ (1 РАЗ У КВАРТАЛ)

КП “Чорноморськводоканал” повідомляє, що згідно Закона України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання” від 22.06.2017р. № 2119-VIII, Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг, затвердженої наказом Мінрегіону від 22.11.2018р. №315, з 01.11.2020 року щомісяця буде здійснюватися розподіл обсягів послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення між споживачами житлових та нежитлових приміщень, які знаходяться або приєднанні до внутрішньобудинкових мереж водопостачання багатоповерхового будинку.

Загальнобудинковий лічильник враховує обсяг спожитої води у Вашому будинку за місяць. Якщо у будинку не має втрат води з внутрішньобудинкової мережі водопроводу, а саме поривів, крадіжок води, встановлених магнітів, то обсяги індивідуальних лічильників житлових та нежитлових приміщень співпадуть з обсягом загальнобудинкового лічильника.

Але за наявності різниці водоспоживання між загальнобудинковим  обсягом та сумою  обсягів усіх споживачів житлових та нежитлових приміщень буде здійснюватися розподіл послуги води на всіх споживачів, згідно п.3 ст.10  Закону України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання” від 22.06.2017р. № 2119-VIII, а саме :

 - якщо усі житлові та нежитлові приміщення у будівлі 100% оснащені індивідуальними (розподільними) вузлами обліку, то різниця води розподіляється відповідно до обсягу споживання за індивідуальними вузлами обліку;

 - якщо частина приміщень у будівлі оснащена вузлами розподільного обліку води, а частина - не оснащена, різниця обсягу розподіляється між споживачами, приміщення яких не оснащені вузлами обліку, пропорційно до кількості осіб;

- якщо жодне приміщення у будівлі не оснащене вузлами розподільного обліку води,  різниця обсягу розподіляється між споживачами пропорційно до кількості осіб.

Тому вкрай важливо власникам  житлових та нежитлових приміщень надавати показники лічильників з 25 по 28 число щомісяця:

 - по Нежитловим приміщенням, або тим, які приєднані до внутрішньобудинкових мереж водопостачання багатоповерхового будинку, надають сканований звіт на електронну пошту КП“Чорноморськводоканал” - [email protected]  або до абонентського відділу №3 за телефонами 5-03-53; 6-31-13 з подальшим обов'язковим наданням звіту ;

 - власники Житлових приміщень (квартир) надають показники на веб-сайт КП“Чорноморськводоканал” - cvk.od.ua, або до абонентського відділу №1 за телефонами 5-03-15 ; (050) 490-49-90.   

Також власникам житлових приміщень обов'язково необхідно звіряти кількість зареєстрованих осіб з вказаною кількістю мешканців у рахунку до сплати за послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення. У разі розбіжностей  необхідно надати Довідку про склад родини до абонентського відділу № 1.

З 1 жовтня 2020р. будуть нараховуватися 1 раз у квартал внески за обслуговування та заміну загальнобудинкових лічильників (комерційний вузол обліку послуг), які затверджені рішенням виконавчого комітету Чорноморської міської ради №182 від 24.09.2020р. (відповідні Додатки № 1,2,3), інформація оприлюднена 01.10.2020р. на веб-сайті Чорноморської міської ради cmr.gov.ua та КП “Чорноморськводоканал” - cvk.od.ua. Внески за обслуговування та заміну загальнобудинкових лічильників будуть  відображені у рахунку за послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення - за грудень 2020р., який ви отримаєте у січні 2021р. Враховуючи те, що лічильники встановлені за кошти Чорноморської громади, мешканці міста не сплачують внески за встановлення.

                                                     Адміністрація КП "Чорноморськводоканал”