Національна інформаційна кампанія «Їж менше солі»
Національна інформаційна кампанія «Їж менше солі»
Мета кампанії — підвищити обізнаність населення про ризики для здоров’я, пов’язані з надмірним споживанням солі, а також сприяти формуванню сталої поведінки щодо зменшення кількості солі в раціоні. Формуємо здорові харчових навички та відповідальне ставлення до власного здоров’я.
Харчова сіль потрібна кожному. Але в міру. У надлишку вона підступно шкодить серцю та судинам.
Як це відбувається
Основний складник кухонної солі — натрій. Його надлишок у раціоні призводить до того, що тиск у судинах зростає. І серце змушене працювати інтенсивніше. Як наслідок — гіпертонія або її інша назва — артеріальна гіпертензія. Цей стан значно підвищує ризик інфаркту, інсульту та серцевої недостатності.
Надмірна кількість солі в раціоні шкодить не лише серцю, а й негативно впливає на кістки, шлунок і навіть пам’ять. Але саме серцево-судинна система найбільше страждає від постійного «пересолу». Докладніше у слайдах, гортай
Дослідження кажуть, що українці споживають удвічі більше солі, ніж безпечно. Оціни своє харчування і почни вже сьогодні з маленьких і простих кроків зменшувати кількість солі в раціоні — прибери сільничку зі столу і не соли повторно страви.
Солоного удвічі менше — серцю і судинам легше!
Більше порад і інформації про сіль в харчуванні тут: https://www.facebook.com/share/p/1HfgmYSrvy/