Важливо встановити лічильники води мешканцям багатоквартирних будинків та приватних будинків

Важливо для споживачів послуг.

Все більше наших споживачів послуг з централізованого водопостачання задля раціонального водокористування та заощадження сімейного бюджету встановлюють індивідуальні лічильники води і сплачують за використаний об’єм води, який надійшов до багатоквартирного будинку.

Від початку року більше 579 споживачів міського сектору встановили індивідуальні лічильники холодної води.
Станом на 1 серпня 2021 року 18666  споживачів у багатоквартирних будинках вже мають лічильники в своїх домівках. Залишились без встановлених приладів лише 2% споживачів від загальної кількості встановлених.

Також станом на 1 серпня 2021 року 6155 споживачів приватного сектору вже мають встановлені індивідуальні лічильники води.
Та 105-ти споживачам приватного сектору нарахування здійснюється згідно затверджених норм водоспоживання, в тому числі 67-ми споживачам послуг здійснюються нарахування на поливну площу.

КП “Чорноморськводоканал” рекомендує всім споживачам послуг приватного сектору,  які не встановили лічильники — встановити їх, щоб сплачувати за фактично спожиті об’єми води.

Крім того тип лічильника води просимо узгоджувати з відділом водозбуту КП “Чорноморськводоканал”, так як на сьогоднішній день на ринку лічильників води пропонують різні типи приладів обліку, але не всі вони можуть відповідати “Технічному регламенту засобів вимірювальної техніки”, затвердженого   постановою Кабінету Міністрів України  № 163 від 24.02.2016 року.


Адміністрація КП “Чорноморськводоканал”