Сьогодні, 23 вересня, вже в сьоме розпочався Lviv Eco Forum’21.

Чи буде Україна з водою ?

Сьогодні, 23 вересня, вже в сьоме розпочався Lviv Eco Forum’21, який буде працювати 2 дні. 

Основні теми, що розглядатимуть майже 200 фахівців водної галузі це:

шляхи реалізації Указу Президента України №357/2021 Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 липня 2021 року «Про стан водних ресурсів України», а також у центрі уваги Водна стратегія України, 

Стратегія розвитку систем питного водопостачання та централізованого водовідведення, визначення оптимальних рішень по регулюванню водної галузі, тарифоутворення у галузі водопостачання та водовідведення, контроль та виконанням інвестиційних програм, контроль за їх виконанням та вирішення проблем пов’язаних з ними. 

На форумі оффлайн присутні 74 фахівця з 37 водоканалів, 83 представника бізнесу з 38 підприємств та представники Львівської міської ради, представники державних органів, чиновників різних рівнів та науковці. Відбулися також включення онлайн з Верховної Ради Украіни та міністерства екології. 

Традиційно форум відкриває Міський Голова Андрій Садовий. Цього року він привітав форум онлайн, побажав плідної роботи та запросив на святкування 120-річчя львівського водоканалу, яке буде завтра. Онлайн з вітальним словом виступив народний депутат Євген Пивоваров, Голова підкомітету з питань централізованого водопостачання, водовідведення, виробництва тепла та теплопостачання Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг та заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Михайло Хорєв. 

Розпочав першу панель Дмитро Новицький, Президент Асоціаціі «Укрводоканалекологія». Далі виступили Членкіня Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Ольга Бабій, проектний менеджер зі сталого управління водними ресурсами Команди підтримки реформ Міндовкілля Володимир Білоконь, 

Професор кафедри водної інженерії Національного університету водного господарства та природокористування. Провідний науковий співробітник відділу економічних проблем водокористування ДУ «Інституту економіки природокористування та сталого розвитку НАНУ» Ольга Жовтоног, Старший спеціаліст з водопостачання та водовідведення Світового банку, Керівник робочої групи Другого Проекту Розвиток Міської Інфраструктури (ПРМІ-2), Європа та Центральна Азія (онлайн) Івайло Хрістов Колев (онлайн). 

Дискусія триває. Дивіться пряму трансляцію. https://www.facebook.com/Ukrvodokanal