Водні ресурси не безмежні і у справі їх збереження важливим є внесок кожної людини!

Для багатьох країн світу, в тому числі і для України 💧чисті прісні води є цінним та все більш обмеженим природним ресурсом. При цьому за дослідженнями науковців майже третина води в побуті витрачається марно.

Тому вкрай необхідно переглянути своє споживацького відношення до водних ресурсів, 🚰ощадливого використання прісної води у побуті.

Для мешканців нашого міста, які прагнуть зробити свій внесок в збереження водних ресурсів, наводимо рекомендації щодо економного споживання питної води у побуті: 

   💧 Використовуйте менший струмінь води. При сильному струмені за хвилину витікає 10-15 літрів води. 
   💧 Не залишайте водопровідні крани відкритими. Періодичне виключення крана при чищенні зубів або голінні дозволить заощадити до 500 літрів в тиждень. 
   💧 Приймайте душ, а не ванну. Таким чином ви зменшите використання води у 5-7 разів. Зекономити воду також можна за допомогою використання економічного розсіювача з меншим діаметром отворів. 
   💧 Відремонтуйте або замініть всі несправні крани, вентилі і труби. Кран, з якого крапає вода на кухні або у ванній кімнаті витрачає від 400 до 600 літрів води в місяць.
   💧 Віддайте перевагу сучасній економній сантехніці. Наприклад, за кожен злив унітазу витрачається понад 11 літрів води. 
   💧 Встановіть прилади обліку  холодної води. Спробуйте економніше витрачати воду і порівняєте наскільки скоротиться її витрата в результаті вжитих заходів (до того ж це позитивно позначиться на сімейному бюджеті). 
   💧 Не мийте посуд під проточною водою. Якщо мити посуд у раковині, води йде у чотири - п'ять разів менше. Якщо є можливість, користуйтеся посудомийною машиною, так зекономите близько 8 тисяч літрів води на рік. 
   💧 Миття машини за допомогою відра замість шланга значно зменшить витрати води. 
     
Пам’ятаймо, що водні ресурси не безмежні і у справі їх збереження важливим є внесок кожної людини!