12 речей, які категорично заборонено змивати в раковину та унітаз.

12 речей, які категорично заборонено змивати в раковину та унітаз.

📌Борошно - має властивість вбирати вологу і набухати, помітно збільшуючись у розмірі. Як результат, борошняні грудки поступово забивають каналізацію і стають причиною поломки.

📌Яєчна шкарлупа
Крихітні, але гострі шматочки шкаралупи нагадують клей, який утримує разом кілька великих частинок їжі. Все, що буде змито в раковину після шкаралупи, перетвориться на грудку і призведе до засмічення.

📌Кава
Саме кавова гуща є однією з найголовніших причин засмічення та пошкодження труб на кухні. Справа в тому, що вода не розчиняє звичайну мелену каву, тому вся гуща, змита в раковину, поступово осідає на стінках, утворюючи засмічення.

📌Макарони та рис
Це дуже клейка їжа, що швидко набухає від води. Змиті в раковину або унітаз залишки рису або макаронів розчиняються вкрай повільно, утворюючи затори в каналізації.

📌Ліки
Більшість аптечних препаратів добре розчиняються. Це призводить до того, що у воді накопичується велика кількість хімікатів, які звичайні фільтри не можуть очистити.

📌Використана олія
Як відомо, жир зовсім не розчиняється у воді. Більше того – при контакті з холодною водою він швидко застигає та утворює засмічення. Правильною є така утилізація: залишки трохи розбавляються водою та краплею мийного засобу, перемішуються та виливаються у міцний пакет, який пізніше слід викинути в урну.

📌Засоби контрацепції
Латексні вироби не лише не розчиняються у воді, а й можуть застрягти у відводі, утворюючи затор у трубах.

📌Наклейки на імпортні фрукти та овочі
Господині не забувають промити їх, перш ніж подати на стіл, але ось наклейки при цьому можуть випадково відклеїтися і змитися в раковину. Результат – клейкий папір, що не розчиняється, успішно осідає на стінах труб.

📌Папір
Йдеться, звичайно, не про туалетний папір, який спеціально призначений для змивання в унітазі, а про звичайний папір, який призводить до засмічення.

📌Фарба
Її основні якості - в'язкість і липкість, які призводять у результаті до серйозних поломок труб. Окрім того, фарба містить у собі цілий список хімічних речовин, що не розчиняються.

📌Речі з написом "Можна змивати"
Сучасна промисловість прагне до створення розчинних у воді предметів – спеціальні втулки, папір, серветки тощо. Проте набагато краще і безпечніше викинути ці речі за звичкою у смітник, щоб зайвий раз не засмічувати каналізацію.

📌Побутова хімія - насичує воду хімікатами, які не очищаються фільтрами. Винятками з правил є спеціальні засоби для чищення унітазів та усунення заторів у трубах.

Не забувайте, що каналізація - не смітник!

КП “Чорноморськводоканал”