Комунальне підприємство виконує розподіл наданих послуг водопостачання в усіх багатоквартирних будинках міста Чорноморська

ШАНОВНІ СПОЖИВАЧІ ПОСЛУГ З ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВОДОПОСТАЧАННЯ ТА ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВОДОВІДВЕДЕННЯ

КП “Чорноморськводоканал” повторно інформує споживачів послуг, що на виконання вимог Закону України “Про житлово-комунальні послуги” від 09.11.2017року №2189-VIII та Закону України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання” від 22.06.2017 року №2119-VIII, комунальне підприємство виконує розподіл наданих послуг водопостачання в усіх багатоквартирних будинках міста Чорноморська, так як вони вже обладнані вузлами комерційного обліку.

Загалом Закон розглядає три основні схеми розподілення води у будинку:

1. У разі, якщо приміщення всіх споживачів у будівлі 100% оснащені індивідуальними (квартирними) приладами обліку води (крім обсягу, витраченого на загальнобудинкові потреби та споживачами у приміщеннях, оснащених вузлами розподільного обліку), то розподіляється між споживачами відповідно до обсягу споживання за показаннями вузлів розподільного обліку (абз. 2 ч.3 ст.10 Закону);

Якщо виникає різниця між показаннями вузла комерційного обліку та обсягом питної води, визначеним як сума показань всіх вузлів розподільного обліку, така різниця розподіляється відповідно до Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг.

2. У разі, якщо жодне приміщення у будівлі не оснащена індивідуальними (квартирними) приладами обліку води розподіляється між споживачами пропорційно до кількості осіб, які фактично користуються такими послугами (абз. 3 ч.3 ст.10 Закону).

3. У разі, якщо частина приміщень у будівлі оснащена індивідуальними приладами обліку води, а частина – не оснащена.

Обсяг спожитий споживачами у приміщеннях, які оснащені вузлами розподільного обліку, встановлюється у розмірі, визначеному за допомогою таких вузлів, а загальний обсяг спожитої води розподіляється між споживачами, приміщення яких не оснащені вузлами розподільного обліку, пропорційно до кількості осіб, які фактично користуються такими послугами (абз. 4 ч.3 ст.10 Закону).

Ті споживачі, які ще не встановили індивідуальні (квартирні) лічильники води, мають їх встановити. Або у разі обгрунтованих фінансових труднощів, Вам необхідно звернутися до Управління соціальної політики за адресою: м.Чорноморськ, вул.Хантадзе, 8-А, телефон для довідок—(04868) 2-56-31, з питання встановлення квартирних лічильників води за рахунок бюджету міста Чорноморська згідно рішення Чорноморської міської ради №451-VIII від 26.06.2019 року.

Адміністрація КП “Чорноморськводоканал”