Споживачам послуг з централізованого водопостачання - встановлюйте індивідуальні лічильники води

Важливо для споживачів послуг з централізованого водопостачання

Все більше наших споживачів послуг з централізованого водопостачання відгукнулися на прохання водоканалу — не гаяти часу та встановлювати квартирні лічильники холодної води тим споживачам, які їх не мають.

Встановлений в квартирі індивідуальний лічильник — мотивує раціонально використовувати воду та заощаджує сімейний бюджет. Ви сплатите за той обсяг води, який надійшов до вашого багатоквартирного будинку. Купуючи індивідуальний прилад обліку, пам’ятайте, що він повинен відповідати вимогам “Технічного регламенту засобів вимірювальної техніки”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №163 від 24.02.2016р.

Від початку року більше 640 споживачів міського сектору встановили індивідуальні лічильники холодної води.

Станом на 1 грудня 2021 року 18776 споживачів у багатоповерхових будинках вже мають лічильники в своїх домівках. Залишились без встановлених приладів лише 1,6% споживачів від загальної кількості встановлених.

Також станом на 1 грудня 2021 року 6172 споживачі приватного сектору вже мають встановлені індивідуальні лічильники води.

Та 100-а споживачам приватного сектору нарахування здійснюється згідно затверджених норм водоспоживання, в тому числі 64-м споживачам послуг здійснюються нарахування на поливну площу.

КП “Чорноморськводоканал” рекомендує всім споживачам послуг приватного сектору, які не встановили лічильники — встановити їх, щоб сплачувати за фактично спожиті об’єми води.

Крім того тип лічильника води просимо узгоджувати з відділом водозбуту КП “Чорноморськводоканал”, так як на сьогоднішній день на ринку лічильників води пропонують різні типи приладів обліку, але не всі вони можуть відповідати “Технічному регламенту засобів вимірювальної техніки”.

Адміністрація КП “Чорноморськводоканал”