Як зменшити використання води в побуті: десять простих порад.

Як зменшити 🚰використання води в побуті: десять простих порад.

Про те, що до води потрібно ставитися дбайливо знають 🙋‍♀️всі, але не всі розуміють, як саме її краще берегти. Пропонуємо кілька порад, які допоможуть досить ефективно заощаджувати не тільки воду, але й гроші👇.

🌊1.Встановіть квартирні лічильники холодної води та вчасно робіть повірку лічильника протягом терміну експлуатації (міжповірочний інтервал для всіх лічильників води становить 4 роки).

🌊2. Полагодьте або замініть несправну сантехніку та крани. Протікає унітаз – це майже 72 000 літрів на рік марно витраченої води. Підтікає кран – до 200 літрів на добу і близько 6000 літрів на місяць.

🌊3. Завжди щільно закривайте кран. З крана, який капає, витікає 24 літри води на добу.

🌊4. Віддавайте перевагу душу, а не прийому ванни. Приймаючи душ протягом 5 хвилин, ви витрачаєте максимум 100 літрів води.

🌊5. Застосовуйте економні насадки-розпилювачі для душу.

🌊6. Купуйте економічну сантехніку-унітаз із двома режимами зливу. Ще одна порада: серветки і туалетний папір викидайте у смітник, а не в унітаз. На змив буде йти набагато менше води.

🌊7. Закривайте кран, коли чистите зуби. Таким чином, ви заощадите до 45 літрів води – саме стільки піде в каналізацію через відкритий кран за 3 хвилини.

🌊8. Під час миття посуду не тримайте кран постійно відкритим. Очищати тарілки і мити їх миючим засобом можна і з закритим краном, а під проточною водою – лише споліскувати. Таким чином, замість 10 хвилин кран буде відкритий тільки 3-4 хвилини. Економія складає приблизно 100 літрів.

🌊9. Не мийте овочі та фрукти під проточною водою. Також не варто розморожувати продукти під струменем води. Користуйтеся для миття продуктів мискою. Для наповнення однієї великої каструлі або миски вам знадобиться всього 3 літри води, у той час як при проточному митті фруктів щохвилини ви використовуєте 15 літрів води.

🌊10. Приймайте душ на одну-дві хвилини швидше. Приймаючи душ швидше, аніж зазвичай, протягом місяця ви зможете заощадити до 500 літрів води. Можна, наприклад, поставити пісню на 2-3 хвилини і знати, що до її завершення ви маєте закінчити водні процедури.