Своєчасна сплата - запорука стабільної роботи водоканалу!

Основні “комунальні” питання.

👩‍💼Постановою уряду №206 від 5 березня 2022р. до припинення чи скасування воєнного стану в Україні забороняється припиняти або зупиняти надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їхньої несплати або сплати в неповному обсязі. 

🙋‍♀️Також заборонено нараховувати та стягувати неустойку (штрафи, пені), інфляційні нарахування, проценти річних у разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги населенням. Зазначена постанова прийнята, щоб захистити інтереси людей у період воєнного стану, і стосується всіх видів комунальних послуг. 

Проте мораторій на нарахування штрафних санкції не означає, що за комунальні послуги, які надані в період воєнного стану, можна не платити, а лише дає людині можливість не сплачувати за комунальні послуги протягом дії воєнного стану без негативних наслідків. Але після припинення чи скасування воєнного стану всі борги необхідно буде сплатити.

👩‍💼Крім того, іншою постановою “Про особливості нарахування та виплати грошових допоміг, пільг та житлових субсидій на період воєнного стану”, забезпечено механізм нарахування та виплати грошових допоміг, пільг та житлових субсидій на період воєнного стану.

👪Шановні мешканці громади, всі хто мають фінансову та технічну можливість, будь ласка сплачуйте, хоч і частково, за послуги водопостачання та водовідведення. Так міська система водопостачання та водовідведення зможе отримати необхідні ресурси для проведення аварійних та відновлювальних робіт.

🇺🇦Щодня працюємо для Вас і віримо в Перемогу наших захисників!