ЯК ПРАВИЛЬНО ПИТИ У СПЕКУ?

🌞Літня спека - випробування для багатьох і, особливо, для людей з хронічними захворюваннями. ⛲Нестача води в організмі впливає на наше щоденне самопочуття і здоров'я в цілому. Зневоднення може проявитися в головних болях, м'язових спазмах, втомі і млявості, втраті працездатності та дратівливості. 

🥵Коли надворі спека, вкрай важливо не тільки вберегтися від теплового удару та 🚿охолоджувати організм, але й достатнього пити рідини, щоб 🧊уникнути зневоднення.

🚰Пийте воду впродовж дня, а не лише тоді, коли відчуваєте спрагу. Майте при собі пляшку, яку завжди можна наповнити. 

🧪Денна норма води для кожної людини буде абсолютно різною. Розрахувати її можна за простою формулою, помноживши вагу свого тіла на 0,04 (40 мл води на 1 кг ваги). Саме стільки рідини має надходити в організм щодня. У літній період ця норма може збільшуватися.

Коли потрібно вживати воду:

💧Основну частину рідини потрібно вживати в найбільш 🧊холодний час доби (ввечері, вночі і вранці). Так твій організм зможе запасти вологу в тканинах.

💧⌚З 8 до 12 годин і з 16 до 20 годин пити потрібно невеликими порціями в 1-2 ковтки, коли дуже захочеться, але не частіше, ніж раз в півгодини.

💧⌚З 12 до 16 рідини вживати бажано якомога менше. 

У спеку наш організм намагається підтримувати нормальну температуру організму шляхом випаровування поту з поверхні шкіри, завдяки чому наше тіло охолоджується. До того ж, коли ми потіємо, з нашого організму йдуть і важливі солі. 💧Тому багато медиків рекомендують пити в спеку саме підсолену воду. 

💧Мінеральна вода також відмінно заповнює втрату важливих солей. Вибирайте воду, що містить іони натрію, хлору, калію, магнію, кальцію, сульфати та ін. Зі ступенем мінералізації не більше 2,5-3%. 

💧🍋Вода з лимоном. У спекотну погоду, коли організм втрачає вологу, наша кров згущується - виникає ризик утворення тромбів. Розрідити кров і запобігти утворенню тромбів здатна вода, підкисленою лимонним соком. 

🥗🍕Ще одне важливе правило: не пропускайте прийоми їжі. Завдяки цьому та достатній кількості води ви відновите водно-сольовий баланс організму. 

Возможно, это изображение 1 человек, напиток и водоем