Економити воду – це просто. І звичайно — економія має бути в правилах для домочадців.

Економити воду – це просто⛲

Практикою доведено, що основним способом економії води є встановлення 

👷‍індивідуальних приладів обліку холодної води (розподільних лічильників). 🏨Особливо це актуально для квартир або 🏘приватних будинків, в яких прописано велика кількість людей. Ще й літній спекотний сезон впливає на водоспоживання.

В цьому випадку, при грамотному використанні води, скорочення цифр в рахунках на оплату за воду на 50% зовсім не є фантастикою!

❓Як ще можна економити воду в помешканні? 

Порада:

🚿Перевірте всю сантехніку і техніку на предмет витоків. Просте капання з крана може привести до втрат до 24 літрів (або 720 літрів води на місяць), не кажучи вже про варіант, коли з крана вода не просто капає, а тече. 🚽Щоб дізнатися, чи немає протікання, досить засікти показання лічильника при закритих кранах, вони повинні залишатися незмінними.

🚰Заощаджуйте воду на кухні. При митті посуду можна набагато скоротити витрату води, якщо не відкривати повний напір або при періодичному відключенні крана, або використовувати аератор. При прийомі душа можна значно заощадити ресурс, придбавши спеціальну лійку-аератор і в цілому витрачаючи на дану процедуру не більше 5 хвилин.

🛁Аераторна насадка на душову лійку зробить процедуру прийняття душу не тільки приємною, але і економною. Правда, це стосується лише тих, хто не має звички стояти під водяним потоком більше 10 хвилин. В іншому випадку, прийняття ванни буде більш економним варіантом освіжитися.

☝️Користуйтеся сучасною пральною технікою (по можливості). Новітні агрегати вже враховують показник витрати води при пранні він варіюється в широкому діапазоні від 33 до 72 літрів на цикл стандартного прання. 

👪І звичайно — економія має бути в правилах для домочадців.

👨‍🔧Слідкуйте за правильною працездатністю лічильників, не ігноруйте необхідність раз в 4 роки робити їх повірку, щомісяця передавайте свідчення своїх водомірів, стежте за відсутністю протікань труб, клапанів та змішувачів.