Каналізація - не смітник!

Каналізація - не смітник!

💦Щоденно, разом з нечистотами, із житлових будинків і підприємств каналізаційними мережами міста рухаються сотні кілограмів побутового сміття. Ганчірки, памперси, засоби особистої гігієни, зіпсовані овочі та фрукти, пакетики чаю, залишки їжі відправляють користувачі до унітазу. І це – далеко не повний перелік сміття в каналізаціях. 🚧Влітку, ще гірше, бо люди масово викидають кісточки від вишні, черешні, кавунів та ін.. Вони руйнують решітки, які повинні затримувати великі відходи. У каналізації можна знайти і досить несподівані речі – від мертвих тварин у каналізаційній мережі, дерев’яних дошок (дивно як вони потрапляють), до колес і сміття, що хтось не доніс до смітника - у каналізаційних колодязях! 

Через часті засмічення фахівці дільниці з обслуговування каналізаційних мереж часто виїздять на прочищення заторів в любий час.

Прохання водоканалівців міста до всіх мешканців: “Дослухайтеся до Правил користування каналізацією”!

🙋‍♂Завжди відокремлюйте тверді відходи і утилізуйте їх окремо від рідких;

🙋‍♂не викидайте в каналізацію рештки їжі;

🙋‍♂не виливайте жири та олію в унітази, раковини та умивальники. Олії 🙋‍♂накопичуються на стінках труб, поступово звужуючи їх діаметр;

🙋‍♂викидайте сміття в призначені для цього місця, а не в найближчий дощеприймач;

🙋‍♂при купівлі пральних порошків та миючих засобів, необхідно вибирати продукцію, яка містятить мінімальну кількість фосфатів та сульфатів.

☎У випадку проблем з каналізацією на прибудинковій території, телефонуйте до ваших житлово-експлуатаційних дільниць (ЖЕД) за місцем проживання, а вже ЖЕД передає заявку для виконання робіт по прочищенню в найкоротший термін в КП“Чорноморськводоканал”. А також можете зателефонувати до диспетчера водоканалу та повідомити про витік або засмічення: (04868) 6-10-29

Нет описания фото.