В Україні вперше буде відзначатися нове офіційне свято, 28 липня — День Української Державності.

🇺🇦В Україні вперше буде відзначатися нове офіційне свято, 28 липня — День Української Державності. День Української Державності встановлено Указом Президента від 24 серпня 2021 року і у мирний час цей день стане стане святковим вихідним днем.

27.07.2022р. на платформі Укрінформ відбулася пресконференція, організована Українським інститутом національної пам’яті (УІНП). В ході якої перший заступник голови УІНП Максим Ярмистий зазначив, що “Україна вперше святкуватиме День державності 28 липня. Ця пам'ятна дата покликана звернути увагу суспільства на традиції українського державотворення, які мають понад тисячолітню історію".

🙋Ця пам'ятна дата акцентує увагу на спадкоємності України від держави Володимира Великого з її столицею в Києві. Саме тому для відзначення Дня державності була обрана дата 28 липня, коли в Україні відзначають також День хрещення Руси-України: введення християнства стало цивілізаційним вибором і зумовило історичний зв'язок українських земель із Європою. 

https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/3537850-den-ukrainskoi-derzavnosti-stane-vazlivou-skladovou-nasoi-kulturi-uinp.html